Jury

Yann Arthus-Bertrand (ordförande)
Personbeskrivning

Personbeskrivning

Yann Arthus-Bertrand är fotograf och miljökämpe. Han är känd för sina spektakulära bilder från luften. Djurvärlden och den naturliga miljön har alltid legat honom varmt om hjärtat. Som 20-åring bosatte han sig i mellersta Frankrike och blev chef för ett naturskyddsområde. I samband med den första Rio-konferensen 1992 beslöt sig Yann för att påbörja ett större arbete om planetens tillstånd för år 2000: JORDEN SEDD FRÅN OVAN. Boken rönte stor framgång och såldes i över 3 miljoner exemplar. Yann grundade då stiftelsen GOODPLANET med målen att väcka intresse för miljöfrågor hos allmänheten, att genomföra klimatskyddsprogram och att bekämpa avskogningen tillsammans med lokala organisationer.

Miljökämpe och fotograf

Christie Goodwin
Personbeskrivning

Personbeskrivning

Christie Goodwin är brittisk fotograf med karriär på över 35 år. Hon började fotografera som tolvåring. Men det var först 2005 som hon hittade sin egen nisch när hon fotograferade ett live-uppträdande. Efter detta jobb lade hon journalistiken åt sidan och ägnade sig istället helhjärtat åt musik- och underhållsindustrin. Idag är Christie en efterfrågad turné- och porträttfotograf. Hon har arbetat för Ed Sheeran, Katy Perry, Taylor Swift, Paul McCartney, Rod Stewart och många andra stora stjärnor. Christies arbeten publiceras på cd- och dvd-skivor, på turnéer, i internationella tidskrifter, böcker och utställningar. 2018 publicerades hennes första stora fotobok ”Memories We Made” som blickar tillbaka på tio års fotografier på Ed Sheeran. Christie som är snabb, kreativ och en smula galen respekteras för att hennes bilder alltid träffar mitt i prick. När hon inte är på resa med turnébuss bor hon i London där hon jobbar som officiell fotograf åt Royal Albert Hall. Hon tar även bilder för omslag till deckarböcker.
Tobias Hägg
Personbeskrivning

Personbeskrivning

Tobias Hägg - grundare till Airpixelsmedia.com och Airpixelsmediart.com - är svensk fotograf och videograf, född och bosatt i Eskilstuna. Han gillar äventyr och att utforska nya platser ur unika perspektiv. Med sin strävan efter perfektion i alla uppdrag är Tobias på jakt efter unika perspektiv på livet och eftersträvar hela tiden kreativ förbättring. Han har producerat, lett och presenterat kommersiellt innehåll över hela världen i nära samarbete med en mängd olika internationellt välrenommerade kunder.
Dr. Christian Friege
Personbeskrivning

Personbeskrivning

Dr. Christian Friege är sedan 2015 styrelseordförande för CEWE Stiftung & Co. KGaA och leder företagets nationella och internationella verksamhet och är sedan 2017 styrelsordförande för Neumüller CEWE Color Stiftung. Dessförinnan har han varit chef på företag i Storbritannien, USA, Finland och Japan. Han är även styrelseledamot i Debitel AG och är styrelsordförande för LichtBlick AG. Som beskyddare av CEWE:s fototävling CEWE Photo Awards är han varmt engagerad i fotografi som kulturyttring.
Markus Schreiber
Personbeskrivning

Personbeskrivning

Markus Schreiber är sedan 1999 fotograf på nyhetsbyrån The Associated Press (AP) i Berlin. Som fotograf på en internationell nyhetsbyrå har han dokumenterat en stort antal internationella nyhets- och sporthändelser i Europa, Mellanöstern, Asien och Afrika. Bland annat kan nämnas den andra intifadan i Israel och Gaza 2002, jordbävningen i Pakistan 2005, begravningsceremonin för Nelson Mandela i Sydafrika 2013 samt OS i London 2012 och Rio 2016. 2014 tilldelades han första pris i kategorin ”Observed Portraits” på World Press Photo Awards.
Joachim Herrmann
Personbeskrivning

Personbeskrivning

Joachim Herrmann är sedan 2012 chefredaktör på Reuters News Picture Service och ansvarig för verksamheten i Tyskland. 1988 började han som fotograf för Deutsche Presse-Agentur (DPA) i Hamburg och senare arbetade han för Reuters i Bonn och Berlin. 2007 var han bildredaktör hos Global Picture Desk Singapore och försåg kunder över hela världen med förstklassigt bildmaterial för att säkerställa att Reuters News Picture Service alltid var att räkna med internationellt. Herrmann ansvarade för att alla bilder uppfyllde Reuters höga kvalitetskrav. Förutom själva bildkvaliteten omfattar kraven även juridiska och etiska aspekter.
Dr. Wilfried Vyslozil (SOS Barnbyar International)
Personbeskrivning

Personbeskrivning

Dr. Wilfried Vyslozil är ordförande för SOS Barnbyar International. I 20 års tid har han varit verksam i organisationen och under 14 år var han verkställande direktör i Österrike och de senaste sex åren som ordförande för SOS Barnbyar International. Innan dess jobbade Vyslozil med chefsrekrytering och chefsutbildning. Han har examen från skolor i Skottland och Österrike samt examen från universiteten i Wien och Linz. Vid universiteten i Linz, Innsbruck och Budapest har han dessutom forskat och undervisat.
global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description